maanantai 13. lokakuuta 2014

Mennäänkö naimisiin?

.
Kun mun puhelimesta loppuu virta, lankee ihana hiljaisuus. Oon paukuttanut koko akun tyhjäksi korviini. Mun kuulokkeet eristää ääntä ja se on mahtavaa. Oon omassa maailmassani. Kotona mä potkin kengät nurkkaan, istun muhkeaan tuoliin, irrotan johdon kännykästä ja tökkään sen kiinni tietokoneen kaijuttimiin.

Boom
Boom
Boom

Kaikenlaista pientä on sattunut. Jenkeissä samaa sukupuolta olevien avioliitot sallittiin viidessä uudessa osavaltiossa ja todennäköisesti mukaan tulee vielä kuusi lisää. Tämän jälkeen tilanne USA:n viidessäkymmenessä osavaltiossa olisi 30 puolesta, 20 vastaan. Pikkuhiljaa, eiks niin?Amerikkalainen Randall Munroe vertasi xkcd-sarjakuvassaan (katso linkki) hienosti samaa sukupuolta olevien avioliittoa rotujenväliseen avioliittoon. Kaavioon kerättyä tietoa voi olla hankala hahmottaa ensisilmäyksellä, mutta hiirellä osoittamalla näkyy teksti, joka tiivistää pääajatuksen: "People often say that same-sex marriage now is like interracial marriage in the 60s. But in terms of public opinion, same-sex marriage now is like interracial marriage in the 90s, when it had already been legal nationwide for 30 years."

Suomessa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista tulee eduskunnan käsittelyyn marraskuussa pidettävässä täysistunnossa, kunhan lakivaliokunta saa ensin mietintöluonnoksensa valmiiksi. Koska se äänesti kesällä lakimuutosta vastaan tuloksin 10-6, mietinnössä tullaan ehdottamaan aloitteen hylkäämistä. Molempia näkökulmia käsitellään, silti, ja lopputulos on kiinni siitä, mitä kukin kansanedustaja salissa äänestää.5AWESOMEGAYS on palannut, mutta vain väliaikaisesti!? Pari vuotta sitten lopettanut Youtube-kanava postaa tässä kuussa joka arkipäivä videoita teemalla "reunion month". Tyler Oakley oli suosikkini, mutta nyt Tylerin paikalla perjantaivideoista vastaa Steven, joka aikoinaan lähti ryhmästä jo ennen kuin se lopetettiin. Onneksi Tyler on yhä pääkanavallaan superaktiivinen ja superkiinnostava. Muiden päivityksiä en seurannut säännöllisesti. Michael vihjasi, että luvassa olisi videoita, joissa puhutaan kaapista ulostulosta. Ainakin ne katson kaikilta, vaikka ymmärrettävästi aihetta on käsitelty kanavalla jo monesti aiemmin. Ehkä tää auttaa tappamaan aikaa eduskunnan äänestystä odotellessa.


3 kommenttia:

 1. Eikä se avioliitto ole kaikki kaikessa: Viron parlamentti hyväksyi lain parisuhteen rekisteröinnistä täpärästi äänin 40 puolesta, 38 vastaan!! Laki tulee voimaan vuonna 2016, jolloin sekä samaa että eri sukupuolta olevat parit saavat oikeuden rekisteröidä parisuhteensa. Hieeeeeenoa!

  VastaaPoista
 2. Oho, multa oli kokonaan menny ohi toi uutinen et Yhdysvalloissa uudet osavaltiot on sallinu samaa sukupuolta olevien avioliitot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan pysyy kartalla. Tiedän sit minne muuttaa jos täällä menee päin helvettiä. :D

   Poista