perjantai 28. marraskuuta 2014

Rakkaudenosoitus 28.11.2014

.
.
Kun luin tapahtumasta ensimmäisen kerran, osallistujia sille oli ilmoittautunut noin 1400. Kun myöhemmin samana päivänä painoin osallistu -nappulaa, oli mittari noin 3000 henkilön kohdalla. Välissä tuli tiedote tapahtumapaikan siirtymisestä tien toisella puolella olevaan puistoon, koska eduskuntatalon edessä ei ole tarpeeksi tilaa. Ja tänään, ennen nukkumaanmenoa, tilanne on tämä:
.
.
Mä ajattelen niin, että vaikka kaikista ilmoittautuneista paikalle saapuisi vain kolmasosa, siinä on silti yli 4500 ihmistä, jotka haluavat vielä tänäkin talvisena perjantaiaamuna osoittaa arvostuksensa lakialoitteelle, kiittää sen puolustajia kovasta työstä ja antaa kaikkensa sen eteen, että laki menisi läpi.

Tahdon olla paikan päällä kuulemassa lentääkö aloite roskiin vai pääseekö se suureen valiokuntaan. En mä tiedä miten tässä käy. Sen huomasin, että te olette käyneet täällä mun blogia katselemassa. En oo kirjoittanut aiheesta mitään, koska mua jännittää enkä mä pysty enää tekemään mitään enempää. Voin vaan odottaa mitä herrat ja rouvat suuressa salissa päättää.

Odotan aamua. Musta on upeaa päästä taas näkemään tuhansittain ihmisiä, jotka arvostaa samoja asioita ja kulkee samoja elämänpolkuja kuin minä. Ja vaikka siellä päätettäisiin mitä, ei se vie multa tai Suomelta pois yhtään aiempaa edistysaskelta tällä matkalla. Vaikka me ollaan jo päästy pitkälle, silti mä toivon ihan helvetisti, että me saadaan Suomeen sukupuolineutraali avioliittolaki. Nyt. Kun mä seison siellä mä edustan itseäni, perhettäni, kavereitani ja kaikkia niitä, jotka eivät voi tulla paikalle.


4 kommenttia:

  1. Kerrankin eduskunta teki hyvän päätöksen!

    VastaaPoista
  2. Olen iloinen. Erityisen iloinen siitä, että tulos oli selkeä eikä parista äänestä kiinni. Nyt ei kun pulinat pois ja laki valmiiksi!

    VastaaPoista