perjantai 3. lokakuuta 2014

Homo saa turpaan (kuva)On esitetty mielipiteitä ja tutkimuksia siitä, että osalla homovihamielisistä ihmisistä on itsellään salainen taipumus homoseksuaalisuuteen. Toisinaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä äänekkäästi vastustanut julkisuuden henkilö paljastuu itse sortamaansa vähemmistöryhmään kuuluvaksi.

.

Mua ei kiinnosta. Se voi pitää paikkansa joidenkin kohdalla ja auttaa ymmärtämään harvojen yksittäisten tilanteiden syitä, mutta ei ole vastaus siihen, kuinka syrjintä ja väkivalta saadaan loppumaan. Aina kun joku argumentoi lapsellisesti piikittelemällä "taidat olla itsekin homo" eikä kanna ajatustaan yhtään sen pidemmälle, mä häpeän.

.

Tuhoavasti käyttäytyvän ihmisen oma seksuaali- ja sukupuoli-identiteetti on useimmiten vain sivuseikka kun yritetään ymmärtää syrjinnän ja väkivallan syitä. Mua kiinnostaa mikä saa henkilön tulkitsemaan tilannetta niin, että hänelle tulee edes mieleen toiseen ihmiseen kohdistuvan tuhoavan käytöksen olevan siinä vaihtoehto. Vielä tärkeämpää on kysyä mikä saa hänet päättelemään sen olevan oikein ja lopuksi ottamaan peruuttamattoman askeleen siirtymällä ajatuksista tekoihin.

.

Kaikilla ihmisillä on väkivaltaisia ajatuksia. Niitä tulee ja menee, mutta lähes aina kynnys niiden toteuttamiseen on todella suuri. Tähän kynnykseen voidaan ennaltaehkäisevästi vaikuttaa, mutta lopullinen valinnan vapaus ja siksi myös vastuu toiminnasta on aina ihmisellä itsellään. Väkivaltaiset ajatukset eivät ole rikos. Väkivalta on rikos.
.

1 kommentti:

  1. Kaikki väkivalta ei ole rikollista, kuten nyrkkeily, hätävarjelu, yleinen kusipäisyys ja sota. Mä puhun turpaan vetämisestä ja siihen verrattavista henkisistä hyökkäyksistä, joista on Suomen laissa säädetty rangaistus.

    VastaaPoista