sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Helsinki Pride -kulkue 2014 (valokuvia)


(VAAKAKUVAT SUURENEVAT KLIKKAAMALLA!)

Saavuin Senaatintorille melko myöhään, mutta ehdin silti loistavasti kierrellä ja katsella ympärilleni.

Sateenkaarilippu!

Pride-kansaa!
Tanssiyhtye Fe'Fellas esiintyi Helsingin Tuomiokirkon portailla.
Tässä lähestytään jo lähtöhetkeä.

Ilmapalloja!

Lippuja!

KLIKKAA NÄMÄ KAKSI KUVAA SUURIKSI! Tässä on mahtavin kulkueessa näkemäni kyltti kääntöpuolineen! Kuvat on tehnyt huipputaitava "Vippu" eli Vivi (http://vippu.deviantart.com/). Laittakaa rakkautta Viville deviantartiin kommenttien muodossa!
Tiistain trans-illasta jäi mieleen monia teemoja ja täsmällisiä lausahduksia siitä kuinka absurdilta tuntuu diagnoosin saamiseksi todistella vuosia omaa miehyyden tai naiseuden kokemustaan ja testeissä selittää mitä mustetahroissa näkee. Tietysti lääkärit eivät voi ohittaa lakia, joten ei hoitohenkilökuntakaan mahda mitään sille, että tutkimukset on vedettävä läpi tietyn kaavan mukaan. Monesti muun prosessin ohella hoidetaan masennusta. Tätä taustaa vasten mua jollain hyvällä tavalla kosketti kun näin "Nuoret psykologit" -ryhmän kyltin. It gets better.
Ensimmäiset porukasta ovat jo alkaneet matkansa torin kulmasta ulos.

Akrobaatit näkee paremmin!

Mr Gay Finland, Peter Linden näyttää suuntaa!

Peter on komee jätkä, mutta varattu!

Kannatti jäädä kulkueen hännille, koska mä näin vielä Senaatintorilla jotain mitä monet ei nähneet! PARHAITEN PUKEUTUNEIDEN sekä OIKEAN MEININGIN palkinto menee tälle uskomattomalle hääseurueelle, joka jakoi halauksia ja karkkeja, puhalteli saippuakuplia sekä tanssi Spice Girlsin Wannabe-kappaleen soidessa tehden kameroille tyrmääviä poseerauksia, BOOM, BOOM, BOOM!
Tää on mun suosikkivalokuvani koko päivältä!!! MIELETÖNTÄ!!!
(taustalla soi Raptori - Oi beibi)

Tässä me mennään jo kadulla. Näin kulkueen reunalle pysähtyneenä tosi pienen pojan, joka (oletettavasti) äitiensä seurassa hymyili korvasta korvaan kun hänestä otettiin valokuvaa. Pojan pitelemässä kyltissä oli sateenkaarivärinen sydän ja teksti: "Älä vihaa". Mä toivon todella, että se muksu ja sen perhe saa syrjinnältä rauhassa elää omaa elämäänsä kuten kaikkien kuuluis saada.
Ootteko kuulleet, että puistossa oli hitosti väkeä? No, siellä oli! Tapahtumaan osallistui arvioiden mukaan 20 000 ihmistä, osittain lakivaliokunnan kielteisen päätöksen vuoksi.

Vaikka alue oli pieni, oli Sinebrychoffin puisto malliltaan parempi kuin Kaisaniemi. Ylämäkeen mahtui paljon porukkaa niin, että kaikki näki lavan. Varjopaikoissakin oli valinnan varaa, vaikka saavuin viimeisten joukossa.

En mä tiedä mitä sanoa. Mulla oli helvetin hauska viikko. Tahdon kiittää Helsingin seudun gay-mestoja hyvistä iltabileistä, Keltaista ruusua liukkareista ja Cavalier -baarikahvilaa hyvästä kaakaosta. OLI HAUSKAA!

6 kommenttia:

  1. Olin katsomassa kulkuetta, se oli upea! Kivaa kuulla, että nautit. :)

    VastaaPoista
  2. Yllätyin iloisesti, kun löysin kylttini kuvat täältä. Kiitos tosi paljon kehuistasi, ne hymyilyttivät ja rohkaisivat tätä nuorta taideharrastajaa niin kovasti! :) :)
    Pridessä oli kivaa.

    VastaaPoista