lauantai 7. kesäkuuta 2014

Cowboy (kuva)

Piirtelin, näin jotain mielenkiintoista ja otin kameran käsiin. Mua oli pitkään inspiroinut Jay Brannanin Everywhere There's Statues -biisi ja halusin piirtää ulos ajatuksissani pyörivän cowboyn. Ennen yllä näkyvää kuvaa tein saman aanelosen reunaan nopean haalean lyijykynähahmotelman tyypistä, jonka halusin tuoda esiin. Mua helpottaa välillä uusia juttuja kokeillessa kun en heti ala tekemään mitään valmista, vaan haen tuntumaa suttaamalla ensin raa'asti ja huolettomasti suuripiirteisen version siitä mitä tahdon. Samalla tulee mietittyä tarkemmin eri ratkaisuja, mittasuhteita ja vaatteiden yksityiskohtia. Joskus eka hahmotelma menee jo niin oikein, että voin jatkaa piirtämistä suoraan siitä. Tällä kertaa ei käynyt niin, vaan määrittelin tyypin ensiksi ihan tavallisesti jaloillaan seisten, sitten sain idean siitä millaiseen asentoon haluaisin sen laittaa. Hain muodot lyijykynällä haaleita viivoja vetäen ja välillä kumittaen sekä taas tarkentaen suttuisimpia kohtia, jotta näin selvästi missä viivat kulkivat.
Käytin lopullisten viivojen piirtämiseen mustaa teräväkärkistä Stabilo-tussia. Monesti valitsen jonkun muun värisen kynän kuin mustan, mutta nyt oli sellainen tunne, etten halunnut väriltä yhtään armoa. Kuten näkyy, aloitan työn vähän mistä sattuu ja saatan jättää vaikka vedon kesken jos tuntuu, että haluan sittenkin heti jatkaa jotain toista kehon kaarta.
Viivojen vahvistamisen jälkeen kumitin kaikki ylimääräiset lyijykynäjäljet pois. Tärkeää on hyvä iso kumi, joka ei suttaa. Jos pelkää työnsä puolesta, kannattaa ennen tussin yli pyyhkimistä tehdä testikumitus toisessa kohtaa paperia. Otin monta valokuvaa kohteesta digikameralla vaihtelevissa kulmissa, esikatselin ja poistin niitä kunnes sain sellaisen, johon olin tyytyväinen. Päädyin pikkuisen rajaamaan oikealta kuvan ulkopuolelle epäoleellista tavaraa. Hain kultaisen leikkauksen, koska ainakaan mun silmäni ei kahdessa ensimmäisessä kuvassa oikein tienneet minne hakeutua. Harvoin näyttää hyvältä, jos hahmo on täysin keskellä kuvaa.
Säädin tietokoneella kuvan kirkkautta ja kontrastia niin kauan, että kaikki aavistukset taustapaperista katosivat ja jäljelle jäivät vain viivat. Kuvankäsittelyohjelmia ja -sivustoja on monia ja varmaan kaikilla on niistä omat suosikkinsa, mutta ite tykkään käyttää Pixlr Expressiä valoisuuden ja värien säätöön. Löydän siitä nopeiten kaikki ne napit ja säätimet mitä tarvitsen. Välillä laitan vain hiukan kirkkautta lisää ja se on siinä. Jos mä tekisin kuvat aina samalla tavalla niin mä tylsistyisin kuoliaaksi.Oikean jalan saappaan pohja ei mennyt ekalla yrityksellä oikein, joten piirsin sen heti alkuperäiseen kuvaan kahteen kertaan ja poistin Paintissa ne viivat, joita en tarvitse. Pidensin samalla hieman oikeaa kättä ja poistin vasemmasta kädestä habaa. Kuvapisteiden hiomiseen voi käyttää ihan jumalattomasti aikaa kun siihen alkaa, mutta mä hain sarjakuvamaisuutta enkä fotorealismia ja jo näillä korjauksilla pidin siitä mitä näin, joten mun oli helppo siirtyä eteenpäin. Kävin koneella läpi eri värivaihtoehtoja. Piirustuksia on helpointa käsitellä kun ne ovat pelkkää mustaa ja valkoista, mutta en halunnut lopputuloksesta mustavalkoista, vaan jotain pehmeämpää ja teemaan sopivaa. Oon tosi tyytyväinen ja iloinen tästä kuvasta.
I know I'm not the only one asking
where have all the cowboys gone
Can't one of these cowboys
come rescue me
I need a little bit of rope and ride
to keep me on my feet


2 kommenttia:

 1. Vau, siis todella, toi on tosi hieno :) ja se että kerrot koko prosessin hahmotelmasta valmiiseen piirrokseen on mahtavaa, on aina hienoo tietää miten työ on kehittynyt.

  Blogisi on kyllä ihan kokonaisuutena tosi hyvää luettavaa, kirjoitat todella aidosti ja avoimesti ja sellaista on hienoa lukea, varsinkin kun kerrot niin henkilökohtaisista kokemuksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve ja kiitos kauheesti. :)

   Mä en lähes koskaan kirjoita auki näiden kuvien syntymistä täällä, mutta nyt kun tähän palasin, muistin taas, että niinkin vois tehdä. Mulla on työn alla yksi kuva, josta en vielä tiedä onko se valmis vai ei (eli ei), mutta kaikki työvaiheet siitä on tallella. Taidan taas selittää tähän tyyliin juttuja sit kun se on valmis.

   Varmaan ainoa syy miksi voin kirjoittaa näin avoimesti on se, etten esiinny täällä omalla naamalla. Kiitos kun kirjoitit ylös sun ajatuksia tästä touhusta. :D

   Poista