maanantai 6. helmikuuta 2017

Aikalisä! 
Mitkä ovat hyviä keinoja negatiiviselta keskustelulta suojautumiseen? Joskus pitää vaan antaa olla ja niin oon tehnytkin. Mulla on vahvuutena, että osaan sanoa sanottavani tarkasti ja keskustelua sulkevasti: Ei niin, että rönsyilen ja avaan koko ajan uusia aasinsiltoja. Mä en internetissä nauti siitä, että väärässä olevan ihmisen kanssa aletaan väitellä mistä tahansa. Mikä on tärkeää? Puhutaan siitä ja sitten ei enää puhuta.

Löysin tänään keskustelun ytimen, kirjoitin siitä ja poistuin keskustelusta. Ei mun tarvitse korjata kaikkien sinne jälkikäteen huutelemaan tulevien vääriä näkemyksiä ja olla paikalla osoittamassa paheksuntaani huonolle käytökselle. Joskus vaan netissä nuo viestiketjut venyvät hetkissä todella pitkiksi kun siellä on samaan aikaan monta säätäjää ja ihan kiusaajaa - nettikiusaajaa. Ihmistä, jotka harrastavat henkistä väkivaltaa.

Näin tänään poikkeuksellisen villiä mielikuvituksen laukkaa ja yököttäviä syytöksiä ketjussa, jossa tiedotettiin Gay Gaalan Vuoden homo -palkinnon voittajasta. Toisessa viestiketjussa puhuttiin Tom of Finland -emojien tulosta Suomeen ja siinä oli tappouhkauksia. Siis ei edes mitään "Näemme asiat eri tavoin!" -juttua vaan ihan suoraa hyökkäävää myrkyllistä paskaa. Myrkyllistä paskaa.

Juu. Etäisyyden ottaminen on erittäin hyvä keino. Ytimeen ja ulos. Niinku luoti.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti