maanantai 21. tammikuuta 2013

Pori Pride 2013


YLE uutisoi Pori Jazz -viikolle ajoittuvasta tulevan kesän Pori Pride-tapahtumasta. Järjestäjätahona toimii Satakunnan Seta ry. Tarkkaa tietoa kulkueen ohella toteutuvasta ohjelmasta ei ole vielä julkistettu.

Oon miedosti tyytymätön Porin kaupungin nettisivuilla olevan tapahtumailmoituksen kaksisanaiseen kuvaukseen: "Seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtuma." Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajien, heidän läheistensä ja yleensäkin ihmisoikeuksien tasavertaisen toteutumisen kannattajien juhla. Satakunnan Kansan uutisen kommenteissa oli paljon roskaa, mutta tämä asia oli siellä muotoiltu hyvin:


Aion yhä itsepäisesti elää niin kuin olisin tasavertainen osa tätä yhteiskuntaa. Kuten SK:n keskusteluun kommentoin, poliisi ja järjestysmiehet suojelevat osallistujien perusoikeuksia: sananvapautta ja kokoontumisen vapautta. Olen sitä mieltä, että tämänsuuntaista kehitystä pienissä kaupungeissa täytyy tukea. Osallistun varmasti tapahtumaan. Lepakkolaakson mukaan viime kesinä on Pride-tapahtumia järjestetty jokavuotisen Helsinki Priden lisäksi Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä. Pride-henkisiä tapahtumia on pidetty myös Joensuussa ja Riihimäellä.

Arctic Pride pidetään Rovaniemellä 22.-24.2.

2 kommenttia:

 1. Voi että, mulla ois ollu mahdollisuus lähteä tuonne Arctic Prideen, mutta.. Olinki kerenny sopia sinne jo paljonpaljon muuta ja nyyh, nyt se sitten jää :(

  Jos sitä sitten kesällä selviäis edes jonnekkin suuntaan Prideille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa! Hö!

   Kyl se Prideillä käyminen ainakin mun kesään kuuluu. :)

   Poista