Perussuomalaiset Nuoret täräytti tänään aloittamalla #tyttö_poika -sukupuolikampanjan!
Asiasta kertova tiedote alkaa tekstillä, joka koskee sukupuoli-identiteettiä. Siinä PS-Nuoret kertoo vastustavansa feminismin pyrkimyksiä sukupuolten kyseenalaistamiseen: "Itsensä kieltämisen sijaan jokainen voi olla ylpeästi sitä, mitä on." - eli tyttö tai poika. "Kumpaa sukupuolta sinä olet, ja mitä se sinulle merkitsee?" Keskusteluun kannustetaan ottamaan osaa käyttämällä hashtagia, johon tälläkin hetkellä vyöryy binäärisen sukupuolikäsityksen kritiikkiä.
PS-Nuoret vastustaa ideaa sukupuolineutraalista yhteiskunnasta ja kertoo sen perustuvan valheelle, jonka mukaan sukupuolten välillä ei olisi eroja ja että tyttöjen ja poikien pitäisi olla kiinnostuneita samoista asioista.
He vastustavat sukupuolikiintiöitä politiikassa ja työelämässä. Perustelun päätteeksi todetaan: "Kannatamme kaikenlaisten kiintiöiden heittämistä historian romukoppaan." Suomessa sukupuolikiintiöistä on säädetty tasa-arvolaissa ja ne koskevat erityisesti asioita valmistelevia kuntien ja valtion toimielimiä, joissa on oltava vähintään 40% miehiä ja naisia. Näin on ollut vuodesta 1987. Tarkoitus on varmistaa, että naiset ja miehet voivat tasaveroisesti osallistua yhteiskunnalliseen suunnitteluun ja päätöksentekoon, mutta vaaleilla valittaviin toimielimiin tätä lakia ei sovelleta.
Oma mielipiteeni on, että sukupuolikiintiöiden säätäminen on kieltämättä hassu käytäntö, joten siitä saatavan todellisen hyödyn tai sen tarpeellisuuden nyky-yhteiskunnassa voikin kyseenalaistaa - miksei voisi? Sääntö kuulostaa palvelevan parhaiten sellaisia maita, joissa naiset ovat historiallisesti alistetussa asemassa ja heillä on vain vähän oikeuksia. Suomessa vallitsee vahva sukupuolten tasa-arvo, vaikka kulttuurissa ja lainsäädännössä onkin yhä tätä asiaa koskevia epäkohtia. Ehkä tarkoitus on myös varmistaa, että naiset tai miehet eivät koskaan joudukaan yhteiskunnassa alistettuun asemaan.
Tiedotteen mukaan
sukupuolten erot tulevat esille peruskoulun pärjäämistuloksissa. Siinä nostetaan esiin tutkimustulokset siitä, että nykyisen kaltainen peruskoulu palvelee paremmin
tyttöjä kuin poikia. Järjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen haluaa tehdä koulusta nykyistä
monipuolisemman oppimisympäristön, jossa huomioitaisiin paremmin myös
poikien tarpeita. En ole yhtään eri mieltä. Tämä on totta ja asia on tärkeä.
Järjestön varapuheenjohtaja Tiina Palovuori opiskelee biotekniikkaa ja kertoo hyvin yksinkertaisen version siitä, miten kromosomit määrittävät ihmisen sukupuolta. Toivon aidosti onnea ja menestystä opintoihin. Sukupuolikromosomien kirjo on kuitenkin niin laaja, että jos ihmisen juridinen sukupuoli määriteltäisiin suoraan sen mukaan, meillä ei todellakaan olisi vain kahta virallista sukupuolta. Professorit Johanna Mappes ja Mikko Hurme kirjoittivat vuonna 2013 aiheesta loistavan Helsingin Sanomien pääkirjoituksen (linkki), jonka suosittelen lukemaan.
Suomen kansalaiset eivät ole vain naisia tai miehiä. Suomessa on poliittista tahtoa translain uudistukseen sekä muunsukupuolisuuden tunnustamiseen ottamalla käyttöön juridinen kolmas sukupuoli. Mulla ei ole aikaa käsitellä näitä ilmiöitä nyt siinä laajuudessa kuin haluaisin, joten tulen varmasti palaamaan niihin myöhemmissä kirjoituksissa. Mulla on työn alla teksti intersukupuolisten lasten kohtelusta Suomessa, lisäksi seksuaalisuutta ja sukupuolta käsitellään tulevissa sarjakuvissa.
Eksyin tätä kirjoittaessani Aito Avioliitto -sivuille lukemaan kristillisdemokraatti Susanna Koivulan mielipidekirjoitussarjaa sukupuolen moninaisuudesta ja voin sanoa, että nyt sukelsin liian syvälle paskaan. Nyt mä rauhoitun, käyn suihkussa, vietän hauskaa iltaa kaverien kanssa ja palaan tähän asiaan huomenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti