sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Helsinki Pride 2013! (valokuvia)


(suurenna klikkaamalla)

Kiipesin Helsingin tuomiokirkon portaille, katselin ihmisten touhuja ja seurasin väkimäärän tasaista nousua. Ilmapalloja ja Normihomolehtiä jaettiin ilmaiseksi. Juhlijoilla näkyi Tahdon2013-hengessä kylttejä, hääpukuja ja häähuntuja. Kaiuttimista pauhaava musiikki täytti koko torin: 


"Marry me, baby!" 


Kun olin eväsmansikkani syönyt ja lähdin ihmisjoukon sekaan, huomasin ohimennen erään homopojan, jota kävin tervehtimässä ja kiittämässä hyvästä blogista. (Jätin esittäytymisen väliin, mutta juu, se olin MINÄ. ^^) Oli mukava tavata!


 

En mä oikein voinut enkä halunnutkaan voida sille mitään, että vähän jännitti kun kulkue lähti liikkeelle. Ei sitä lohikäärmettä tai tulta syöksevää vähemmistövaltuutettua sitten lopulta tarvittu, ja oikein hyvä niin! Poliisin mukaan Helsinki Pride sujui ilman välikohtauksia. Mä kävelin kulkueen laidassa enkä keskellä - vähän kuin suojaamassa muita, ajattelin.

(suurenna klikkaamalla)


Puistojuhlassa kiersin kojut läpi hyvää tietoa sisältävien esitteiden ja ilmaisen sälän (kynät, karkit ja kondomit) vuoksi, moikkailin tuttuja ja bongasin Paavo Arhinmäen. Paavo ei sentään oo mun frendi, mutta oon joskus häntä äänestänyt. Lähes uskonnollisella hartaudella kävelin ohi viltillä makailevasta perheestä, jossa isäkarhu hellästi silitteli toisen jalkaa ja lapsi lepäili juhlijoita katsellen. Perheitä oli paljon. Miehekkäiden miesten väliset julkiset hellyydenosoitukset on jotain sellaista, mitä ei kotikaupungissa nää. Se jäi mulle mieleen.

Helsinki Pride on äärettömän tärkeä ja hieno (vähän outo) tapahtuma, joka ainakin mun kohdallani loppuu aina sekavin (enimmäkseen iloisin) tuntein. Matkalla mä näin ja kuulin monta asiaa, jotka nosti hymyn suunpieliin. Hmm, ja nyt voin enää vain muistella niitä. Oliko se todellakin siinä? Pitääkö mun näillä eväillä selvitä talvesta? Täytyy haikeudesta huolimatta ajatella niin päin, että onneks on jotain muisteltavaa.

Amnesty International jakoi tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien tallomisesta Venäjällä (allekirjoita vetoomus) sekä Liettuassa (allekirjoita vetoomus)!!!

3 kommenttia:

 1. Hei!

  Saakohan tuota toista kuvaa alhaalta katsottuna mahdollisesti lainata facebookiin/blogiin, jos mainitsee että se on sinun ottamasi?
  Siinä kun ollaan minä (pipopäinen) ja avopuolisoni (siivekäs), ja olisi kiva saada itselleen jokin kulkuekuva :)

  VastaaPoista
 2. Ai se olit sinä, kiva!

  Ja hauskaa kun tulit moikkaamaan :)!

  VastaaPoista