lauantai 26. joulukuuta 2015

Hercules: Muistoja homobaarista


Helsingin homoklubi Hercules tulee vaihtamaan sijaintiaan lähitulevaisuudessa. Vinkki baarin siirtymisestä Yliopistonkadulle osoittautui vääräksi. Uusi paikka ei ole yleisessä tiedossa, mutta omistajat ilmoittivat Facebookissa, että vuokrasopimus siitä on jo tehty. Kiva kuulla, että ovet eivät ole sulkeutumassa lopullisesti.

En koskaan tiennyt, olenko tervetullut Herculekseen. Nettisivuilla sen kerrotaan panostavan aikuisiin miehiin ja olevan yli 30-vuotiaiden aikuisten homomiesten kohtaamispaikka. DTM taas tuntui parin kokemuksen perusteella paikalta, jossa käy lähinnä lesboja. Jos kivannäköinen poika saapuu baariin noin kymmenen kovaäänisen naisen ympäröimänä, vaatii lähestyminen ja keskustelun avaaminen niin paljon, etten edes yritä. Silti niitä kivan oloisia poikia ja miehiä siellä pyörii ja joskus olen onnistunut löytämään sieltä itselleni hyvää juttuseuraa, joten yhtenäkin iltana kävelin alas Lönnrotinkatua ja olin suuntaamassa kohti tätä turvallista vaihtoehtoa, kun...


...näin blondin hottiksen vihreissä uimahousuissa.


Nuori kaveri seisoi kadulla ja poseerasi valokuvaa varten. Tyyppi oli vaalea, hoikka ja seksikkäällä tavalla lihaksikas. Olin jo ohittanut Herculeksen, mutta käännyin ympäri saman tien ja tiesin missä halusin cocktailini juoda.

Baarissa oli vaahtobileet. Käytännössä se tarkoitti hyvää musiikkia ja sitä, että keskeisellä paikalla oli melko pieni vaahtoallas, johon sai sopivan fiiliksen iskiessä mennä hyörimään. Porukkaa oli kivasti, mutta allas oli tyhjillään. Silmäilin läpi tarjontaa ja kävelin baarin perälle. Harmittavasti mut sisälle houkutellut näky oli paikan työntekijä, mutta ainakin sitä oli kiva katsella kun se blokkasi laseja pöydistä.

Matkalla baaritiskille näin ihan toisen yksin istuvan nuoren kaverin. Huomasin, että hän huomasi minut. Jonotin ja tilasin juoman. Tiesin, että tutkimiskierrokset on tehty ja kohta pitäisi hakea jostain istumapaikka. Kun sain lasini ja käännyin ympäri, yksin istuva jätkä oli kaivanut puhelimen esiin ja katseli sitä. Kaksi korkeilla jakkaroilla istuvaa miestä taas katsoivat suoraan silmiini ja hymyilivät, joten menin sanomaan hei ja kysyin, saako heidän pöydässään vapaana olevaan tuoliin istua. Lupa tuli heti ja juttu luisti.

Jossain vaiheessa nuorekkaampi näistä kaveruksista pyysi arvaamaan ikäänsä ja oikean vastauksen kertoessaan oli selvästi ylpeä, että näytti vakuuttavasti ikäistään nuoremmalta. Kun kerroin olevani 25-vuotias, mies teki eleen kuin olisi pahoillaan puolestani ja totesi, että alan itsekin olla jo "siinä rajalla". Asia ohitettiin ja keskustelu jatkui sujuvasti muista aiheista, mutta sillä hetkellä tiesin, etten oikeasti pidä tästä tyypistä.

Molemmat kävivät vuorotellen vaahdossa, houkuttelivat mua sinne humoristisesti sekä imartelemalla ja vakuuttivat, ettei siellä mitään uikkareita tarvita - voihan sinne mennä alushousuissa. Nuorekkaamman kaverin mukaan vaahdossa on parasta kun löytää hyvän tanssiparin ja pääsee sitten koskettamaan toista kivasti. Varmasti onkin. Kiitin muhun suunnatuista kehuista ja sanoin, etten tanssi tänään. Join vielä turistessa parit juomat ja mulle tarjottiin jatkoja toisen herran luona, mistä kieltäydyin. Hetken tein lähtöä, sitten kiitin seurasta ja toivotin hyvää illanjatkoa.

Palasin hotelliini pienessä kännissä, mutta ihan hyvillä mielin. Myöhemmin harmitti, että puhelimeensa turvautunut tyyppi ei ollut tärkeällä hetkellä näyttänyt mitään vastakiinnostusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti