lauantai 5. joulukuuta 2015

Äitiyslaki tarvitsee tukea!Äitiyslaki on uusi kansalaisaloite, jonka tavoitteena on parantaa hedelmöityshoidoilla naispareille syntyvien lasten oikeudellista asemaa. Nykytilanteessa toinen äideistä joutuu hakemaan huoltajuutta hitaalla ja kalliilla perheensisäisellä adoptiolla. Adoptioprosessi voi kestää jopa vuoden.

Toteutuessaan äitiyslaki mahdollistaisi sen, että jos raskaus on alkanut hedelmöityshoitoklinikalla parin yhteisestä suostumuksesta eikä lapselle voida vahvistaa isää, voisi lapsen toinen äiti tunnustaa tämän omakseen jo neuvolassa. Tällöin lapsella olisi heti syntymästään alkaen kaksi sosiaalista ja juridista vanhempaa, jotka jakaisivat heti kaikki vanhemmuuteen liittyvät oikeudet ja vastuut.

Suomen isyyslaki uudistuu 1.1.2016, jolloin tulee mahdolliseksi isyyden tunnustaminen jo ennen lapsen syntymää. Se on hieno juttu. Kristillisdemokraattien vastustuksen vuoksi tässä isyyslain uudistuksessa ei otettu sateenkaariperheitä riittävästi huomioon. Se on virhe, joka voidaan korjata.


Aloite näyttää keränneen kivasti kannatusta...


...mutta punaiseen viivaan on vielä matkaa:Siksi on erittäin tärkeää, että kaikki aloitetta kannattavat allekirjoittavat sen.


Tutustu aloitteeseen: aitiyslaki.fi
Allekirjoita: kansalaisaloite.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti