perjantai 5. syyskuuta 2014

Sateenkaariseksuaalisuus


Helsingin Sanomat uutisoi tänään: "Tom of Finlandin sarjakuvissa pannaan iloisesti". Tekstissä kerrotaan olevan sopivaa, että Muu-gallerian Tuhmat ruudut -näyttelyssä Tom of Finlandin tuotannosta esitellään etenkin sarjakuvia, sillä myös Helsingin sarjakuvafestivaalin teemoihin kuuluu sateenkaariseksuaalisuus.

Sateenkaariseksuaalisuus? Pikainen Google-haku paljastaa, ettei kukaan muukaan internetissä tiedä mitä tämä toimittajan keksimä uusi sana tarkoittaa:
Mä en ole sateenkaariseksuaali, mutta tällaista se olisi:


"What does this MEAN?"


2 kommenttia:

 1. Itelle tuli mieleen, että ehkä toimittaja on yrittänyt jotenkin saada homoseksuaalit ja transsukupuoliset samaan nippuun (vaikka kyseessä onkin kaksi ihan eri asiaa). Sateenkaariseksuaalisuus kuulostaa kyllä silti aiko oudolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii. Jotain yleiskäsitettä tuossa on haettu. Katsoin nyt, että Helsingin sarjakuvafestivaalien omalla kotisivulla teeman kerrotaan olevan "sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt", englanniksi "queer comics". Just sitä siis yritettiin viestittää.

   On pahempaakin kuultu! :D Eipä tuo sanavalinta varmasti vahingoita ketään, mutta on se mun mielestäni vähän epämääräinen ja kömpelö juuri siksi, että sukupuoli-identiteetti on joko kokonaan unohdettu tai sitten sen oletetaan sisältyvän (sateenkaari???)seksuaalisuuteen.

   Poista