torstai 31. maaliskuuta 2016

"Miten homous ilmenee?" ja "Miten kertoa homoudesta?"

  
 
Miten homous ilmenee? 
 
Sisäisesti mun kohdallani se on suuria tunteita sekä niistä syntyviä haaveita ja unelmia siitä, millaista olisi olla samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Mä haluan läheisyyttä, hellyyttä, seksiä ja parisuhdetta. Mä haluan ottaa miehiä kädestä kiinni. Mun seksuaaliset fantasiani ja tekoni kohdistuvat miehiin ja jos mussa joskus syntyy joitain romanttisia toiveita, nekin kohdistuvat miehiin.
 
Homous saa mut matkustamaan paikasta toiseen, kokeilemaan uusia asioita ja tutustumaan uusiin ihmisiin sen toivossa, että löydän samanhenkistä seuraa. Se näkyy mun elämässäni myös poliittisena aktiivisuutena ja pyrkimyksenä kouluttamiseen sekä aatteelliseen vaikuttamiseen. Joskus mä ulkoisesti viestitän tätä puolta persoonassani pistämällä vaikka päälle jonkin sateenkaarivaatekappaleen samalla kun muutenkin vaatteillani koreilen, mutta se on mun omaa hyväntuulista hienosteluani eikä homona olemiseen oikeasti kuulu yhtään minkäänlaista pukeutumiskoodia tai ulkoisia vaatimuksia.
 
Miten kertoa homoudesta?
 
Tärkeä kysymys on: Kenelle? Mikä on suhteesi tähän henkilöön? Lisäksi mietin, että puhutaanko nyt omasta homoseksuaalisuudesta vai homoudesta yleisesti?

Ihminen on itse oman elämänsä asiantuntija ja hänellä on parhain tieto sen arvioimiseen, mikä on juuri hänelle oikea aika tai paikka tulla ulos kaapista. Omia henkilökohtaisia asioita ei ole pakko tai mikään kiire valottaa yhtään kenellekään, jos ei halua tai ei koe olevansa siihen valmis. Seurustelu ja siihen liittyvät toiveet ovat kuitenkin isoja asioita, joissa perheen ja läheisten tuki on tärkeää, joten on tietysti ymmärrettävää, että monet tahtovat hoitaa kaapista ulostulon alta pois. Hyviä hetkiä on monia, mutta päätöksen synnyttyä ei kannata jäädä odottamaan täydellistä hetkeä, koska sitä ei tule koskaan.
 
Kannattaa metsästää laajasti muiden kaapistatulokertomuksia Youtubesta, blogeista, keskustelufoorumeilta, kirjoista - mistä tahansa. Vanhemmille kertominen -teksti kuvaa sitä kuinka mä olen perheelleni kertomisen joskus ratkaissut. Tositarinoiden kuuleminen auttaa luomaan kuvaa siitä, kuinka juttu voisi omalla kohdalla mennä, kuinka sitä itse haluaa lähestyä ja miten asetetaan omat rajat. Monet puhelinpalvelut, kuten Väestöliiton ylläpitämä Poikien puhelin sekä Setan tuki- ja neuvontapalvelut ovat loistavia resursseja seksuaalisuutta pohtiville henkilöille.

Jos mietit, miten kertoisit esimerkiksi omalle lapsellesi vaikkapa sateenkaariperheistä tai homoudesta ilmiönä, hyvä tapa on puhua asioista reilusti ja avoimesti niiden oikeilla nimillä. Tärkeää on luoda keskustelulle avoin ilmapiiri ja vastata kaikkiin asiasta nouseviin kysymyksiin lapsen ikätason mukaisesti. Korostaisin sitä, että rakkaus on hieno ja mahtava asia, meitä on täällä monenlaisia ja kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita.
 
Tulevissa teksteissä vastaan loppuihin kysymyksiin:

Miten harrastaa homoseksiä?
Miten iskeä homomies?
Miten parantua homoudesta?
Miten eroon homoudesta?
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti