perjantai 21. helmikuuta 2014

Lähetekeskustelu
Mä olin tänään vihainen kun tämä oli ensimmäinen asiasta lukemani uutinen. Tasa-arvoisesta avioliittolaista keskusteltaessa sivutaan monia tärkeitä teemoja. Kun puhutaan perheestä, rakkaudesta ja toiseuden kokemuksesta tässä yhteiskunnassa, on kansanedustajan tehtävä pystyä ilmaisemaan mielipiteensä kunnioittavasti. Tätä ei ole Pentti Oinosen tv:ssä pitämä vähättely ja puheet höpöhöpö-laista: "Meillä on eduskunnassa MIL-JOO-NA tärkeämpää asiaa hoidettavana tänä päivänä kuin tämä homo-lakiasia."

Mulle ei riittäneet tiedoksi ne repivimmät irtolauseet, mitä nettilehdet neljä tuntia kestäneestä lähetekeskustelusta listasi. Kaivoin esiin koko pöytäkirjan ja nyt tiedän millä sanoilla mun asiastani Suomen eduskunnassa puhutaan. Oon tyytyväinen siihen pisteeseen, jossa juuri nyt ollaan. Kiitos siitä, että salissa lakialoitetta käsiteltiin sen ansaitsemalla arvokkuudella. Kannatan pöytäkirjan lukemista tai videon katsomista, mutta jos siihen ei ole aikaa niin muun muassa ranneliikkeen sivuilla on tiivistetty muutamalla sanalla keskustelun pääkohdat. Nyt aloite siirtyy eduskunnan lakivaliokunnan käsiteltäväksi.

3 kommenttia:

 1. Tunnen melkeinpä häpeää siitä, että meillä on niin järjettömän tyhmiä kansanedustajia... Huh huh!

  Musta tää on ihmisoikeuskysymys siinä missä tasa-arvokysymys. Jaana Pelkoselle voi nostaa hattua ku osu kysymyksellään asian ytimeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kerta kun Jaana Pelkonen puhui, sanat olivat selviä ja tarkoin valittuja. Oras Tynkkynen esiintyi tasaisen tyynesti, todella kuunteli loppuun asti mistä salissa puhuttiin ja teki jatkuvasti teräviä huomioita - argumentoinnin rokkitähti!!!

   Vaikka selvästi muutamien tätä lakia vastustamaan asettuneiden edustajien vahvuudet ovat jossain muissa aiheissa ja siksi joskus eksyttiin oudoille poluille, keskustelu puolesta ja vastaan oli reilua ja avointa.

   En tiedä mitä tuosta syntyy. Toivotaan parasta.

   Poista