keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Vuorokaudessa yli 100 000 nimeä!


Ensimmäisenä päivänä reippaasti yli 100 000 ihmistä allekirjoitti lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Nimien kerääminen jatkuu yhä, vaikka keskusteluissa joidenkin mielestä olisi hienoa lyödä saman tien pöytään tuplamäärä vaadittuja allekirjoituksia. Ei tässä ole kyse lakivaliokunnan näpäyttämisestä, vaan tärkeästä muutoksesta, joka yhteiskunnassa täytyy tapahtua. Tätä on odotettu kauan. Mun elämäni haikeuksineen ja vaikeuksineen on vain yksi muiden joukossa. Nyt on kyse vuosisatoja jatkuneesta epätasa-arvosta ihmisten ja Suomen lain edessä. Tahdon2013-kampanjan järjestäjillä on hyvä visio siitä, miten politiikkaa tehdään. Voimalla, rakkaudella ja suurella kärsivällisyydellä.

Asian saama julkisuus tulee lähipäivinä ja kesän aikana aina vain nostamaan allekirjoitusten määrää. Jokainen nimi lisää aloitteen poliittista painoarvoa! Kun lakialoite laitetaan syyskuussa eteenpäin, on eduskunnan velvollisuus ottaa se käsittelyyn. Tämä ei välttämättä tarkoita, että laki menisi läpi. Jos se ei mene, työ jatkuu. Mun mielestäni viisainta näissä olosuhteissa - demokratiassa - on valita aina tarkkaan ketä äänestää vaaleissa. Poliittiset urat poikki niiltä "kansan edustajilta", jotka vaalikonekysymyksiin vastailevat kannattavansa homo- ja lesboparien yhdenvertaisia oikeuksia, mutta tosipaikan tullen äänestävät sitä vastaan!

Mä olen kaivannut tätä hetkeä. Musta oli upeaa koko eilisen päivän seurata, miten uskomattomalla vauhdilla asian kannatus nousi! Sekunneissa tulvi kymmeniä nimiä, minuuteissa satoja. Serverit paukku ja monelta kiukkuperseeltä meni varmasti aamukahvit väärään kurkkuun. Tästä tulee upee Pride-kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti