perjantai 1. maaliskuuta 2013

Tahdon2013

Damn right I support it.


Jos tasa-arvoinen avioliittolaki etenisi eduskunnan käsittelyyn ja menisi läpi, laki parisuhteen rekisteröimisestä poistuisi turhana ja tilalle tulisi yksi yhteinen avioliittolaki, joka ottaisi samalla tavalla huomioon sekä heterot että homot. Kyse on yhdenvertaisuudesta lain edessä. Riittämättömän kannatuksen vuoksi lakiesitys ei ole edennyt mihinkään tavallisia poliittisia reittejä pitkin. Eduskunnassa lakialoite keräsi vain 76 ääntä kun käsittelyyn vaadittu määrä olisi ollut 100. Muutama päivä sitten lakivaliokunta päätti olla ottamatta asiaa valmisteltavaksi äänin 9-8.

Nimien kerääminen avioliittolain uudistamisen puolesta alkaa tasa-arvon päivänä 19.3.2013. Jos 50 000 täysi-ikäistä suomalaista allekirjoittaa aloitteen, eduskunnan on otettava se käsittelyyn. Pelkästään kampanjan Facebook-sivu on kerännyt muutamassa päivässä 40 000 tykkäystä, joten jos väki seisoo peukkujensa takana ja tieto leviää voimakkaasti median kautta, menee 50 000 allekirjoitusta rikki nopeasti. Tavoitteena on lähettää selvä ja kuuluva viesti muutoksen puolesta! Mitä vakuuttavamman määrän kannatusta aloite saa, sen parempi. Mä henkilökohtaisesti toivon satojen tuhansien ihmisten näyttävän mielipiteensä ja toimivan sydämensä mukaan!

Kirkko tekee yhä omat päätöksensä tässä asiassa. Tässä ei ole kyse uskonnosta, vaan siitä, millaisen sopimuksen kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä voivat lain mukaan Suomen valtiossa keskenään tehdä. Mä en esimerkiksi kuulu yhtään mihinkään kirkkoon ja silti mulla on lain mukaan oikeus mennä naimisiin lähes kenen tahansa naisen kanssa, mutta ei yhdenkään miehen. Jos mä rakastan miestä, mun täytyy "rekisteröidä parisuhde" ja silloinkaan meillä ei olisi samoja oikeuksia kuin mitä heteroperheillä on!

Olin tänään kahvilla hyvässä seurassa, "nettihomon" kanssa. Mä en oikein tiedä mitä siitä pitäisi sanoa. Oon iloinen. :)

2 kommenttia:

  1. Se on niin varma että tämäkin neiti allekirjoittaa kyseisen aloitteen! Ihanaa että olet iloinen :)

    VastaaPoista