torstai 27. kesäkuuta 2013

Hyviä uutisia Amerikasta!


Iloista Pride-viikkoa! ^^

Yhdessä yössä homojen ja lesbojen oikeudet Amerikassa ovat muuttuneet merkittävästi parempaan suuntaan. Ennen kuin suomalainen media tarttui uutiseen, näin Jay Brannanin postaaman itkuisen valokuvan Facebookissa: 


"31 years into my life, the federal government of my country
has acknowledged me as an actual person." 


Samaan aikaan Venäjällä etenee lakialoite, joka käytännössä tappaa seksuaalisuuden monimuotoisuudesta kertomisen kouluissa osana lasten julkista kasvatusta ja jonka mukaan on rikos edes sanoa, että samaa sukupuolta olevien parisuhteet olisivat tasa-arvoisia heterosuhteiden kanssa.

Lauantaina lähden Helsinkiin Pride-kulkuetta varten. Tää on viides vuosi kun osallistun. En ole vielä tehnyt mitään matkasuunnitelmia, mutta kyllä ne siitä sitten järjestyy. Joka vuosi mä odotan erityisesti puistojuhlassa pidettävää puhetta. Tahdon2013-kampanja varmasti näkyy ja kuuluu kulkueessa. Milläköhän tavalla?

Mua jännittää, että sujuuko kulkue ja juhla suhteellisen rauhaisasti tänäkin vuonna, nimittäin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat olleet niin paljon esillä uutisissa ja julkisessa keskustelussa, että siitä voi joku sivusta seuraava juntti provosoitua vaikka millaisiin sankaritekoihin.

Tästä syystä politiikka on mielenkiintoista. Sitä viedään eteenpäin helvetin kovalla työllä ja se vaikuttaa suoraan ihmisten oikeuksiin, mahdollisuuksiin ja elämänlaatuun.

4 kommenttia:

 1. Paska juttu... Ei sananvapautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.

   Mua hirvittää miettiä millaiset vaikutukset Venäjän ottamalla suunnalla tulee olemaan ei-heteroihin ja heidän läheisiinsä. On vaikea nähdä miten ihmisoikeusasiat yleensäkin pääsee Venäjällä kehittymään, jos on rangaistavaa edes tuoda esille sitä, että kokonaista väestöryhmää kohdellaan valtavan väärällä ja tuhoisalla tavalla. Parlamentin kauhistuttava yksimielisyys viittaa siihen, että sitä ja Vladimir Putinia tuskin kovasti kiinnostaa länsimaiden ja kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen nuhtelut sananvapauden polkemisesta. Paljon vahinkoa tapahtuu, jos laki menee läpi.

   Poista
 2. Hyvä blogi sulla. Ehdin lukea sun postauksia jonkin verran taaksepäin ja vaikutat oikein mielenkiintoiselta ja hauskalta tyypiltä! Nauroin itekseni varsinkin monille kuville :) Jään seuraamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeei! Tosi kiva kuulla, että jutut kiinnostaa ja kuvat huvittaa! Kiitos oikein paljon. :) Welcome.

   Poista