tiistai 10. marraskuuta 2015

Rakkaudenosoitus, BLOGI 3V!

.
Kun saavuin bussilla Helsinkiin ja se ajoi eduskuntatalon edestä, ensimmäisenä mun katseeni osui suureen kylttiin: "Lapsella on oikeus ISÄÄN ja ÄITIIN!". Mä suutuin. Mä olin vihainen, mutta se ei ole huono asia, koska mun vihani ei ole tuhoavaa. Se pelkästään lisäsi mun päättäväisyyttäni, suoristi mun selkäni ja iski terävyyttä mun askeliini. Helvetti.
.
Mulla oli kylmä. Se oli harmaa ja tihkusateinen perjantai-aamupäivä. Kohta lakialoite saapuisi äänestykseen. Koska aloitteen puolesta järjestettyyn tapahtumaan oli etukäteen ilmoittautunut tuhansia osallistujia, se jouduttiin siirtämään eduskuntataloa vastapäätä olevalle puistoalueelle. Vastamielenosoittajat taas saivat paikan eduskuntatalon edestä. Ei niitä paljoa ollut, mutta niillä oli megafoni ja ne lauloivat virsiä 492, Ystävä sä lapsien:
.
.
siunaa ÄITIÄ ja ISÄÄ
heille elinpäivää lisää
.
.
Mielessäni mä nostin vastustajille hattua näkökulman valinnasta. Mutta se heistä. Löysin oman paikkani ja ostin kuumaa kahvia. Kiertelin, valokuvasin ja odotin miten tässä käy.
.
.
.
Rakkaudenosoitus tasa-arvoiselle avioliittolaille 28.11.2014
.
.
Jollain ihanalla naisella oli mukana tabletti, josta se seurasi suoraa kuvaa eduskuntasalista. Äänet olivat juuri jakautuneet: "101 - 90! Läpi meni!"
.
.
.
sua vain yli kaiken mä rakastan
sinä taivaani päällä maan
minä maiset murheeni unohdan 
sinisilmiis kun katsoa saan 
.
.
Muhun iski se tieto, että tää laulu oltaisiin laulettu, vaikka laki ei olisi mennyt läpi. Mä ajattelin mun äitiäni ja itkin.
.
.
minä maiset murheeni unohdan
sinisilmiis kun katsoa saan
.
.
Mulla ei ollut ketään ketä halata, mutta mitä sitten. Mulle oltiin juuri luvattu, että jos mä joskus haluan, mä voin mennä naimisiin. Helvetti miten iso taistelu tätä varten on taisteltu. Mä olin antanut kaikkeni. Mä olin kannattanut lakialoitetta heti keskiyöllä kun se mahdollisuus aukesi, äänestänyt eduskuntavaaleissa seksuaalivähemmistöjä ymmärtävää kansanedustajaa, lahjoittanut rahaa kampanjaa varten, seurannut jatkuvasti tilanteen etenemisestä kertovia uutisia ja pitänyt meteliä internetissä, puhunut asiasta läheisilleni ja käynyt mielenosoituksissa sekä keskustelutilaisuuksissa.
.
.
ylin riemuni oot mitä toivoisin
sä kun istut mun rinnallain
olet kaikkeni aarteeni kallehin
olet onneni unelmain
.
.
Tasa-arvoinen avioliittolaki meni läpi ja mä olin ylpeä itsestäni sekä siitä, että tästä maasta tuli juuri tuleville sukupolville parempi paikka asua. Mä ajattelin miten suuri merkitys sillä on itsensä ja ympäristönsä kanssa taisteleville nuorille, että aikuiset ovat tehneet tämän päätöksen ja siitä tulee Suomessa laki.
.
.

.
.
Homoksi kasvamisesta -blogi 
täyttää tänään kolme vuotta!
.
.
Marraskuu 2015: Kuvapäivitys joka perjantai!
Joulukuu 2015: Kuvapäivitys joka päivä!
Tekstipäivitykset: Koska tahansa!
.
.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti