sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Aito avioliitto -aloite: 50 000 nimeä!


Olin tänään kaverilla kylässä enkä tahtonut pitää meteliä itsestäni tai alkaa aikuisia ihmisiä kasvattamaan, mutta lopputuloksena mulle jäi itselleni reissusta paska maku suuhun. Mua häiritsi, että meidän yhteisen tutun sanavarastossa kaikki mikä sitä ärsytti oli "homoa", kaikki ruma taas "homon näköistä". Mä en osallistunut siihen keskusteluun. Pidin taukoo pleikkarin pelailusta ja luin uutisia.

Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä keräsi 50 000 nimeä, mikä tarkoittaa, että se tulee etenemään eduskunnan käsiteltäväksi. Onnea kisaan. Mä toivon, että tän lakialoitteen sanoma ja paskat perustelut käsitellään ensin eduskunnassa asianmukaisesti, sitten se äänestetään salissa kirkkaasti nurin ja haudataan historiaan.

Siellä juotiin kaljaa ja saunomisesta puhuttiin. Kaverin tyttöystävä laittoi musiikkia soimaan: "Mä rakkaudesta laulan - On siinä mies ja nainen..." Muhun hiipi tunne, että olisin mielummin jossain ihan muualla, joten pelasin vielä parit pelit, kiitin seurasta ja lähdin. Ihanaa olla kotona.

2 kommenttia:

  1. Kuinkahan moni niistä, joiden mielestä avioliittolain sijaan eduskunnalla olisi ollut paljon tärkeämpääkin käsiteltävää, ovat nyt äänestäneet tämän huonojen häviäjien aloitteen puolesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu. Voi olla, että just ne samat tyypit haluaa nyt asian uudelleen käsittelyyn, koska lopputulos oli toinen kuin mitä he odottivat. Mun mielestäni poliittisessa keskustelussa ei oo keneltäkään viisasta sanoa, että on tässä tärkeämpiäkin asioita. Onneksi täällä on kaikilla oikeus tehdä työtä sellaisten asioiden puolesta, jotka itseä sattuu koskettamaan. En mä ajatellut odotella, että maailmasta on taudit, nälänhätä ja sota poistettu ennenkuin keskustellaan mun laillisista oikeuksista. Jos 50 000 ihmistä kokee, että lapsivaikutusarviointia oltaisiin tarvittu kun meidän laissa vuodesta 2002 ollut termi rekisteröidystä parisuhteesta päätettiin muuttaa avioliitoksi vuodesta 2017 lähtien, ehkä sekin asia sitten selvitetään, vaikka tarpeetonta samojen asioiden jauhamista se on. Haluaisin muistuttaa, että muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry kutsuttiin asiantuntijoina ottamaan kantaa lakialoitteeseen ja molemmat olivat tasa-arvoisen avioliittolain puolella. Kummankin järjestön kannanotot eduskunnan lakivaliokunnalle löytyvät netistä, jos niiden perustelut tarkemmin kiinnostavat. Molemmissa käsiteltiin muutosta nimen omaan lapsen edun toteutumisen kannalta. Jo vuonna 2003 Sosiaali- ja terveysministeriö selvitti millaisia seurauksia olisi perheen sisäisen adoption sallimisesta rekisteröidyssä parisuhteessa oleville ja suositteli sitä lasten aseman parantamiseksi. Mitä ne vielä haluaa?

      Poista