sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Women's March: Saako natseja lyödä?


 

 
Women's March -tapahtumia järjestettiin lauantaina yli kuudessasadassa kaupungissa ympäri maailmaa, myös Suomessa.

"Trumpin käytös ja asenteet naisia kohtaan ovat herättäneet laajaa inhoa." (HS)

"Washingtonin Naisten marssilla monet osoittavat mieltään Trumpia vastaan, mutta muodollisesti kyse on naisten oikeuksien, ympäristöasioiden ja siirtolaisten oikeuksien puolustamisesta." (HS)

”Nyt jos koskaan täytyy pitää kiinni tärkeistä jutuista, kuten ihmisarvosta. On myös käsittämätöntä, ettei Trump usko ilmaston lämpenemiseen”, tapahtuman järjestäjiin kuuluva Lissu Moulton sanoo. (HS)

 
LOISTAVAA!!!!


Tämä on loistavaa ja kannatan kaikkea sitä, mitä marssi edustaa.
 
Marsseilla kuultiin osuvia iskulauseita sekä ja nähtiin isoja symbolisia tekoja: Siellä oli muun muassa palava Trumpin pää (video) ja huudettiin: "No Trump! No KKK! No racist USA!" Vähän överiä, mutta ihan siistiä!

Täysin rauhaisasti ei miljoonien ihmisten marssi voinut sujua. Joitakin ikkunoita rikottiin (ainakin yhden pankin ja Starbucksin), varmaan siksi, että ne edustivat suuryhtiöitä... tai jotain. Ilkivalta ja omaisuuden rikkominen on turhaa.

Twitterissä tapahtui mielenkiintoinen ilmiö kun ihmiset alkoivat ihannoimaan naamioitunutta henkilöä, joka iski natsia nyrkillä päähän - niin sanotusti.

Tämä tapahtui: Valkoisen nationalismin kannattajaa ja Yhdysvaltalaisen Alt-right -liikkeen perustajaa Richard Spenceriä lyötiin kun tämä antoi haastattelua. (CNN)

 
EI NÄIN.

 
Taustaa: Richard Spencer ei omien sanojensa mukaan ole uusnatsi ja toteaa, että itse asiassa uusnatsit eivät oikein pidä hänestä. Hän vain sattuu uskomaan, että ainoastaan valkoihoiset voivat rakentaa länsimaista sivilisaatiota ja olisi hyvä tehdä rauhaisa "etninen puhdistus", jossa muuta alkuperää olevat ymmärtäisivät itse köpötellä muualle Yhdysvalloista. Twitterissään Spencer trollaa haukkumalla feministejä ja lihavia ihmisiä.

Mitä mieltä Spencer on homoista? "The glorificarion of homosexuality is not healty for society. But there are homosexuals who can be good, if flawed people." (Reddit) En ole yhtään yllättynyt hänen... "näkemyksestään".

Richard Spencerin ja alt-right -liikkeen ajatuksissa ei ole mitään ihailtavaa. Olen täysin eri mieltä ja näen ihmiset ja maailman täysin eri tavoin.

Silti mua hämmästytti, että lievään pahoinpitelyyn syyllistyneestä naamiomiehestä tehtiin sankari. Tyypit keräsivät Twitterissä tykkäyksiä sanomalla, että muuten he kannattavat rauhanomaista protestia, mutta NATSEJA saa kyllä lyödä ja NATSIN lyöminen on sama asia kuin löisi itsepuolustuksena jotain, joka suoraan uhkaa ihmistä tai hänen perhettään ja läheisiään. Ei se ole sama asia.

Kun väärässä oleva henkilö osallistuu rauhanomaisesti rauhanomaiseen protestiin, on oikein antaa tämän henkilön seistä siellä miljoonien ihmisten joukossa omaa nationalismiseisokkiaan runkaten ja olla väärässä ihan omana idioottina itsenään.


Kolauksen jälkeen Richard Spencer totesi Twitterissään:


 

Pidän tätä hyvänä todisteena siitä, että ihmiseen ei voi lyödä järkeä. Jos jotain, Spencer kokee nyt olevansa entistä enemmän oikeutettu omiin "ajatuksiinsa" ja "ideoihinsa", koska pääsee leikkimään uhria.

Homous lähtee hakkaamalla -sarjakuvassa totesin näin: "Mun on vaikea uskoa tai edes käsittää, että on olemassa ihmisiä, jotka kuvittelevat itsellään olevan sekä oikeus että yliluonnollinen kyky omilla aggressiivisilla purkauksillaan määrätä mitä sukupuolta joku muu edustaa tai minkä sukupuolen edustajaa joku muu rakastaa."
 
Väkivalta ainoastaan synnyttää lisää väkivaltaa ja ruokkii väkivaltakulttuuria.

Jos tää naamioitunut "sankari" aidosti uskoo ja kuvittelee itsellään olevan oikeus vetää trollia turpaan osoittaakseen mieltään tai... ehkäistäkseen kolmatta maailmansotaa, tai jotain, onko muillakin sitten oikeus vetää mielestään väärässä olevia ihmisiä turpaan estääkseen milloin mitäkin asiaa?

Richard Spencer on vaarallisia ja vahingollisia ajatuksia syleilevä idiootti, jolla on ihmisarvo ja ihmisoikeudet.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti